menu

 • 1
  Merel Frielink
 • 5
  Nicole Mollink
 • 21
  Ines Schellhof
 • 7
  Daphne
 • 6
  Jaimy
 • 2
  Elisabeth
 • 23
  Diana

Dierenarts

Vanaf 2006 ben ik eigenaar van de praktijk. Ik ben getrouwd met Erik en heb 2 zonen. In januari 2004 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht. Na gewerkt te hebben in verschillende praktijken in het land ben ik sinds 2005 in de omgeving van Haarlem komen werken en wonen. Oorspronkelijk kom ik uit de regio Nijmegen. Haarlem en omgeving is zo mooi, dat we ons hier ook al gauw thuis gingen voelen. Ik ben opgegroeid met honden. Aangezien ik bijna altijd op de praktijk te vinden ben, heb ik zelf geen hond maar 2 katten.

In december 2010 is onze wens om de praktijk te verhuizen eindelijk uitgekomen. De praktijk op de Leidsevaart hebben we kunnen verhuizen naar de Zijlweg. Dit was direct een mooie gelegenheid om de naam te wijzigen van Dierenartspraktijk Leidsevaart naar Merels Dierenkliniek. Het is heerlijk werken in een moderne praktijk.

Dierenarts

Mijn naam is Nicole Mollink. Vanaf 1 maart 2014 ben ik werkzaam in deze praktijk. Geboren en getogen in Almelo, hetgeen aan mijn accent te horen is, en van kleins af aan gek op dieren. Zo nam ik vroeger al gewonde dieren in mijn fietsmandje mee naar huis, tot grote vreugde van mijn ouders (niet dus), om deze weer beter te maken..
Toen ik na de middelbare school diergeneeskunde wou studeren en helaas uitgeloot werd voor Utrecht, ben ik naar België vertrokken om mijn droom alsnog waar te maken. De eerste jaren van mijn opleiding heb ik Antwerpen genoten om vervolgens in Gent mijn studie tot dierenarts af te ronden.
Na mijn afstuderen in 2006 heb ik in verschillende praktijken gewerkt waaronder 3 jaar in een grote gezelschapsdierenpraktijk in Enschede. Inmiddels woon ik bijna 2 jaar in Haarlem en dat bevalt uitstekend.

Dierenarts

Van 2001 tot 2007 heb ik diergeneeskunde aan de Justus-Liebig-Universiteit in Gießen (Duitsland) gestudeerd, met als specialisatie gezelschapsdieren. Daarnaast ben ik tijdens de studie ook werkzaam geweest op de afdeling voor geboorte en gynaecologie van de Universiteit. In maart 2007 ben ik afgestudeerd. Sinds mei 2007 ben ik werkzaam in het dierenziekenhuis Tierklinik Neandertal in Haan (Duitsland). Tierklinik Neandertal is een 24h spoedkliniek voor gezelschapsdieren en beschikt tevens over een groot aantal specialisten voor tweedelijns zorg en een grote verpleegafdeling.

Ik ben in de Tierklinik Neandertal in eerste instantie werkzaam geweest op de spoedeisende hulp. Na het volgen van de specialistische opleiding tot vakdierenarts werk ik sinds 2011 voornamelijk op de afdeling voor echo onderzoek en cardiologie. Op dit moment combineer ik het werk bij de kliniek met mijn zelfstandige mobiele echopraktijk. Met mijn mobiele echopraktijk bezoek ik ook Merels Dierenkliniek.

Assistent

Ik ben Daphne ,  sinds Augustus 1995 werkzaam als assistente in de kliniek. Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter. Thuis hebben we gezelschap van een hele lieve siamees genaamd Kwebbel. Hij doet zijn naam eer aan. In de loop van de jaren is er veel in de kliniek veranderd waardoor de zorg nog beter is geworden. Na al die jaren heb ik het nog steeds reuze naar mijn zin.

Paraveterinair

Van kleins af aan wist ik het al, ik wilde dierenartsassistente worden en dit is altijd zo gebleven. Dus het was natuurlijk ook geen verrassing dat ik een opleiding ging volgen tot dierenartsassistente. In 2003 heb ik mijn diploma behaald en ben ik aan de slag gegaan als assistente. Na ervaring te hebben op gedaan op een andere praktijk ben ik in Haarlem beland. Huisje en beestjes natuurlijk, dat kon niet missen. Vandaar dat er thuis 2 ondeugende maar zeer lieve Britse kortharen rond banjeren, genaamd Sox & Jinx. Sinds november 2007 werk ik met veel plezier in deze praktijk met een erg leuk team! Door de verhuizing van de praktijk is alles meer gemoderniseerd en hierdoor hebben we nog meer mogelijkheden gekregen om de dieren te helpen en zijn er veel nieuwe uitdagingen voor de assistentes bijgekomen.

Paraveterinair, Diabetes Consulent, Kattengedragsdeskundige

Ik ben Elisabeth en ik werk sinds oktober 2009 op de praktijk in Haarlem. Ik kom uit Québec, de Franstalige provincie van Canada. Ik woon sinds maart 2008 in Nederland en in januari 2010 werd ik gediplomeerd voor het staatsexamen Nederlands tweede taal. Ik heb het werk met dieren altijd leuk gevonden. Na mijn studie paardenverzorging in Canada, ben ik 2 jaar op reis gegaan met de paardenshow Cavaliať. Ik heb thuis een kat Balou en ik heb een hond Dobbyť die af en toe een kijkje komt doen op de praktijk. Het werk in de praktijk vind ik erg leerzaam en uitdagend. Het is iedere dag een plezier voor mij om te gaan werken. In December 2012 ben ik afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistente te Barneveld. Sinds 2017 ben ik gediplomeerde kattengedrags therapeut.

Paraveterinair in opleiding

Diana is bij ons begonnen als stagiaire. Inmiddels werkt ze in de praktijk enkele avonden en op zaterdag. Tijdens de schoolvakanties zal ze ook meer aanwezig zijn in de praktijk. Binnenkort zal ze zichzelf hier voorstellen.